Om att våga se sig själv i spegeln

Alltså, hej. Ska vara allvarlig en stund igen. Alldeles för länge, har alldeles för många, blivit alldeles för oproportionerligt förbannade, när människor säger att "män våldtar". Observera att ingen har hävdat att "alla män våldtar". Maskinen kom nog närmast när de sjöng att "alla som inte dansar är våldtäktsmän" för några år sedan, men då jag sedan dess sett flertalet män röra sig rytmiskt (spastiskt) till musik så kommer även de undan med det. Men låt oss återgå till saken, och för all del titta lite på fakta. För alla gillar väl obestridliga fakta, eller hur?
 

För det första: Våldtäkter sker, varje dag. Källa: Brottsförebyggade rådet.

För det andra: Det är i 98% av fallen inte kvinnor som anmäls för våldtäkt. Källa: Brottsförebyggande rådet.
 
 
Så vad återstår egentligen för alternativ för att få den ekvationen att gå ihop? Just det, att det måste vara män som utför våldtäkterna. Om du sedan blir arg för att du får din världsbild ifrågasatt, och för att du tvingas konfronteras med obekväma aspekter av din upplevda identitet och könsroll, så kanske du behöver stanna upp - andas djupt - och fråga dig själv varför det var en så pass öm punkt? Och sedan, när du slutat tycka synd om dig själv - och kanske mäktar med att höja blicken lite - så kan du i nästa led börja klura på vad just du kan göra för att förhindra att fler våldtäkter sker?
 
Det finns andra som har det värre än dig. Och visste du inte det, så beror det sannolikt på att du är en privilegierad liten empatilös skit. Skärp dig, det här är bara pinsamt.
 
 
 
 
 
Andra bloggar om: idioti

Kommentera här: