Nudelpaj med tomater

Detta kan vara bland det sämsta jag hittat på. I och för sig så bemödade jag mig inte ens med att skriva ner ingredienserna till min korv-taco-salsanoff-paj eller min blodpudding/bacon/lingon-paj. Var väldigt, väldigt glada för det. Men utifall att ni undrar: Korv-taco-salsanoff-pajen är en vidarearbetning på ett recept jag såg en gång, där tacokryddmix användes i korv stroganoff. Jag slängde i en färdig bönsalsa-blandning också, och kastade skiten i ett pajskal och fyllde på med basic äggstanning. Vidrigt. Och blodpudding-pajen är helt enkelt blodpudding med knaperstekt bacon och lingonsylt. Plus pajskal och stanning. Också vidrigt. Kunde lika gärna ha slängt ihop en julbords-paj också när jag ändå höll på. Till nudel-pajen nu:
 
Ingredienser:

Till pajskalet:
3 dl mjöl av valfri sort
125 gram smör
1 (knapp) nypa salt
(2-3 msk vatten)

Till äggstanningen:
3 ägg
2-3 dl grädde eller mjölk
Innehållet från smak/kryddpåsarna som följer med nudlarna
0,5-1 tsk svartpeppar
1 krm salt

Till fyllningen:
2 paket nudlar med valfri smak
10-12 körsbärstomater
 
 
 
Så gör du:

Pajskalet:
  1. Arbeta ihop alla ingredienserna till pajskalet i en bunke
  2. När degen känns smidig och jämn, pressar du ut den i en pajform. Nagga bottnen, och ställ eventuellt in den i frysen några minuter
  3. Förgrädda därefter skalet i 10-15 min i 225 grader
Äggstanningen:
  1. Vispa ihop alla ingredienserna till stanningen i en bunke. Låt stå så länge
Fyllningen:
  1. Lägg nudlarna i en kastrull med kokande vatten och låt dessa koka en kort stund, precis så länge att de går att separera från varandra och inte ser ut som ett par block längre. Vi snackar låtsasblancherad snabbpasta här. Fördela sedan nudlarna i det förgräddade pajskalet
  2. Skär körsbärstomaterna i halvor och placera ut i ett jämnt lager ovanpå nudlarna
  3. Häll över stanningen och grädda pajen i 200 grader i ca 30 minuter (alternativt tills den stelnat och fått fin färg)
Betyg: 2 av 10
 
Kommentar: Det här är i princip en dålig pastagratäng i ett pajskal. Den hade antagligen blivit godare (läs: god) om jag använt lite finare pasta än snabbnudlar - nu blev det istället knaprigt längst upp, degigt i botten och lagom i mitten. Valde nudlar med kryddstark smak, och jag förstärkte den effekten lite med en finhackad piri piri vilket fungerade ok. Kanske gör ett nytt försök med riktig pasta en annan gång, och med strimlad biff istället för t.ex. nudlar med biffsmak. Har hittat på det här pajreceptet själv, har du förslag på förbättringar så kommentera gärna.
 
 
Andra bloggar om: paj, mat
Kategori: mat Taggar: paj
Knut-Ulla Svensson:

Hej, jag testade att göra din nudelpaj, och jag måste säga att jag verkligen tyckte om den. Kan inte förstå hur du gav den en 2/10, det var verkligen det bästa jag ätit i hela mitt liv, jag blev så lycklig när jag sänkte mina tänder i de där knapriga biffnudlarna att jag nästan fick en orgasm. Hade jag vetat bättre hade jag aldrig bakat pajen, för nu kan jag inte sluta. Jag har ett helt nudelpajlager i källaren, jag kan bara inte sluta. Jag sålde mina möbler och bytte ut de mot nudelpajer, det är verkligen galet. 25 kr för 5 pack nudlar, helt galet, eller hur? Du måste verkligen testa att baka nudelpajen igen, det är det bästa som hänt mig sedan jag träffade min fru, hon dog eftersom jag kvävde henne med en nudelpaj. Hon kan inte längre stimulera mig, bara nudelpajerna kan det. Varje gång jag tänker på nudelpajen exploderar min jalapeño, så att säga. Jaja, ha det bra, hoppas du testar nudelpajen igen!

Kram, Knut-Ulla.

Kommentera inlägget här: