Topp 10: Filmscener med Queenmusik



1.
Film:
Shaun of the Dead
Låt: Don't stop me now
Scen: Se klippet ovan. F.d. barägare, numera zombie, klubbas ihjäl med biljardköer i takt till musiken. Fast roligast är nog dartpilen i huvudet.

2.
Film:
Waynes World
Låt: Bohemian rhapsody
Scen: Klassiskt ögonblick i filmhistorien, där några killar sjunger och headbangar i en bil. Och det är väl ungefär allt. Finns att beskåda här.

3.
Film:
Blades of Glory
Låt: Flash's theme
Scen: Sista konståkningsscenen. Män i trikåer, dans på is, Queen ... hela grejen är ganska gay. Scenen i sin helhet verkar omöjlig att hitta, men här är en liten del av den i alla fall.

4.
Film:
High Fidelity
Låt: We are the champions
Scen: Rob (huvudpersonen) jublar eftersom hans nyblivna ex inte har haft sex med sin rebound-pojkvän ännu. Han blir så pass glad att han går och har sex med en annan kvinna. Satir, tolkar jag det som.

5.
Film:
A Knights Tale
Låt: We will rock you
Scen: Publiken klappar i takt till musiken. På medeltiden. Det är humor. Kan ses här.

6.
Film:
Flash Gordon
Låt: Battle theme
Scen: Hökfolket attackerar raketskeppet Ajax. Väldigt camp, på något vis. Och jag tycker att det lyser igenom lite i musiken att Queen plötsligt kom ihåg att de är ett rockband mitt uppe i alltihop. Scenen finns här, och djupare analys av filmens soundtrack finns att läsa här.

7.
Film:
Moulin Rouge!
Låt: The show must go on
Scen: Satine är döende, och övertalas att gå till Christian för att lura honom att tro att hon inte älskar honom längre, istället för att utsätta honom för sanningen. Inside her heart is breaking, her make-up may be flaking, but her smile, still stays on. Typ. Finns att beskåda här.

8.
Film:
Happy Feet
Låt: Somebody to love
Scen: Pingvin-allsång. Bara en sån sak. Fast Mumble sjunger förjävligt, så han får inte vara med. Men stampa takten, det kan han. Finns här.

9.
Film:
Highlander
Låt: Who wants to live forever
Scen: Connor MacLeod, som är dömd till att leva för evigt, ser sin älskade Heather åldras och dö. Lite lagom filosofiskt om evighetens pris. Scenen kan ses här.

10.
Film:
Super Size Me
Låt: Fat bottomed girls
Scen: Förekommer i dokumentärens intro. Och passar onekligen in bra där. Övriga beskrivningar överflödiga.



Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera här: