Spinnkvalster; Välgörenhetsgalan

Angående den spinnkvalsterdrabbade calathean, kan jag meddela att tillståndet fortfarande är kritiskt. En omfattande amputation var oundviklig, och behandling med pyrethrum två gånger i veckan kommer att fortgå tills symtombättring uppvisats, eller åtminstone tills läget stabiliserats något. Växten har försatts i isolering. Smittspårning pågår, och premedicinering av växter den kan ha varit i kontakt med försiggår för fullt i primärpreventivt syfte.

Vi hoppas nu alla att calathean snabbt återhämtar sig. En välgörenhetsgala hölls under lördagen, där tankarna gick dels till den drabbade calathean och dennes familj (Marantaceae), dels till andra av spinnkvalstrens otaliga offer. Det stora dragplåstret var Gobo Fraggel som gjorde bejublad comeback för en kväll. Klassiker som Dansa och häng med, Jag kan göra allting själv och Knäpp en tiger på nosen dammades av till publikens stora förtjusning.

Fragglerock
Gobo Fraggel, vid foten av en Monstera deliciosa. Foto: XRob.

Galan samlade in totalt 4,50 kronor, som oavkortat kommer gå till att öka allmänhetens medvetenhet om ohyra i allmänhet och spinnkvalster i synnerhet.
      - "Det är hemskt att det här kan få hända, i Sverige, år 2009," sa en närvarande växt som helst vill vara anonym (men det var en av gullrankorna). Låt detta bli en väckarklocka för er andra. Nästa gång kan det faktiskt vara Ditt sovrumsfönster som drabbas.



Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Kommentarer:

1 Tuss:

varsågod http://omkring.wordpress.com/2009/05/11/20-fragor/

2 ursula:

går sk-ten på glas oxå???

3 Robert:

det enda jag vet säkert är att inget går säkert!

Kommentera här: