Jo, vi mår bara bra ...

... jag och mitt lilla mammutträd. Mäter nu 4,0 cm. Antal blad (eller vad man nu ska kalla dem): 22 stycken. Träd nummer två ses ur fokus i bakgrunden, centimetern kortare, sju blad fattigare. Träd nummer tre som omnämndes senast det begav sig har dessvärre kastat in handduken. Dock har ett nytt träd, döpt till Sequoiadendron giganteum nummer 4, tittat upp. Får se om det överlever; 1 cm högt, noll blad, och med en ohälsosam rödtransparent färg på stammen/stjälken. Det är stackaren som kan ses luta åt höger mellan träd 1 och träd 2. Det ska i alla fall veta att det är älskat.

Sequoiadendron giganteum


Andra bloggar om: , , ,

Kommentarer:

1 ViDu:

Ser fram emot häcken... Men bersån tar det mesta för närvarande.

2 Martin:

hej, jag har åxå sått mammutträd, men jag sådde dom utomhus hösten 2009, efter en hård vinter så ser jag något komma upp, ca 15mm högt, 6 st plantor, röda stjälkar, skall dom inte vara röda till en början innan dom fått solljus? mvh martin

3 Robert:

Bra fråga. Odlar min inomhus än så länge, så jag vet inte om det går att jämföra riktigt. Den har haft svaga spår av rött i sig, men nu syns knappt nåt rött alls. Efter snart ett år mäter den en bit över 8 cm, har börjat ta lite mer fart nu också.

Kommentera här: