Dagens i-landsproblem #37: Att tatueringar alltid ska betyda något

Hittade denna konversation på Tjuvlyssnat:

"Fyra killar ~18 sitter och diskuterar olika tv-program. Efter en stund kommer samtalet in på Miami Ink.
Kille 1: De som tatuerar sig i Miami Ink är ju fan helt sjuka.
Kille 2: Ja vafan allt ska ju symbolisera något! Kan de inte bara göra en tatuering för att den är snygg eller?
Kille 3: Ja typ "Min brorsas tjejs mosters kusins killes kompis körde i diket med sin Volvo 240 och nu vill jag ha en tatuering som symboliserar det".
Kille 4: Ja eller hur, och så tatuerar de in något som inte har ett skit med det att göra… typ en jävla pingvin eller något".


Worst tattoo ever?

Och det kanske kan tyckas vara en banal diskussion vid första anblick, men i själva verket är det en knivskarp analys av ett stort samtida problem. Av i-landskaraktär, givetvis. Hittade även denna Rockystripp av Martin Kellerman, som är inne lite på samma tema. Det räcker inte med att tatueringarna betyder något, folk måste få reda på vad de betyder också. Det är förvisso inget fel på abstrakt konst - verkligen inte - men att märka sin kropp med något som behöver förklaras om och om igen ... Jag måste erkänna att jag missar poängen. Ska en tatuering betyda något specifikt, så tatuera in bokstäver då. Förslagsvis bokstäver som formar ord, som säger det du vill ha sagt.


En tatuering som symboliserar en mans kärlek till ost.
Ni läste rätt. Den symboliserar ost. Cheezes.

Jag har en tatuering själv. Det enda den symboliserar är min osedvanligt goda smak. Funderar dock på att skaffa en till. En fågel Fenix som kommer ut ur en rökfylld tunnel, och i bakgrunden ska en siluett av E.T. med ett martiniglas i ena handen synas framför en knallröd soluppgång. Den ska symbolisera hur livet blev en fest efter det att jag sa upp mig från jobbet i tunnelbanan. Över hela bröstkorgen. Kanske det går att väva in lite fiskar som hoppar i en flod av rödvin över mina revben också. Som symboliserar min kärlek till sushi och surströmming. Och vinet symboliserar livet, och att jag är student.

Eller så inte.



Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Kommentarer:

1 Kajsa:

Haha! E.T med ett martiniglas vore ju kul att se. Jag har en Fenix tatuerad och den + queencitatet är väl dom som betyder något. Å andra sidan har jag två som inte betyder något. Folk frågar ofta "Varför gjorde du den? Betyder den något för dej?" och när man svarar "Nä, den är bara grymt snygg" så tycker folk man är helt knäpp. Menmen, som du säjer: I-landsproblem.

2 Robert:

Min vanliga tur; klart som fan att nån av mina läsare har en Fenix intatuerad bara för att jag tog upp det som exempel :-P

3 HDR-fotografen:

Jag hoppas ingen på riktigt tatuerat i den där seriefiguren i arslet!

4 Elin J:

Folk är ju så fega, det är ju det som är problemet. De försöker distansera sig till tanken av att 'omg tusch permanent på kroppen forEVAR' genom minnestattoos eller annat mumbojumbo. Jag spontantatuerar mig alltid. Har som regel att det inte får gå längre än en vecka förrns motiv är bestämt tills den faktiskt sitter på min kropp. Rekordet är typ 45 minuter från idé till färdig tatt.

5 Sussi:

Man tröttnar faen på allt tjöt i Miami INk "this is gonna help me remember". Minnas vad då? Hur din morsa såg ut? eller hur mkt jag gillar att spela basket?



Dålig ursäkt. För mig är det viktigare att det ser estetiskt vackert ut på min kropp, istället för att ha ngt smurfigt, symboliskt. Helst ska det väll vara båda två då men...

6 Lollias:

Nåmen hajja grejjjjen, liksom ba! Självklart ska väl ALLT vi gör, bär, äter, tänker SYMBOLISERA nåt, annars vore vi väl bara tomma fröskal i vinden... å där övergick låtsas-slang-tugget-med-loj-röst till en vän-lite-blåsig-flumflummmmm-röst

Så jobbigt. Fast jag har inte reagerat på att folk nog anser mig korkad som inte har någon anledning till att "förstöra" min hud med en tatuering (borde kanske ha reagerat på den ständiga kommentaren "för du kommer ju att ångra dig"). Hmmm... Är jag obrydd eller bara blond? :-)

7 Lollias:

... å varför i hela h-vete blev det där fetstilat? Det var ju inte meningen. Jä...a skitdator.

8 Blue:

Min senaste tatuering kommer från Miami Ink.



Men jag lovar att det inte är en ostmacka, eller att jag satt och grät över en kvaddad Volvo under tiden. Jag sticker inte under stol med att jag tyckte att det var jävligt coolt att tatuera mig på Inken och visst symboliserar den något, fyra tassar på foten. Mina älskade hundar och katter. Jätteenkelt. Och sen har jag tecknet för vattumannen på armen. De får väl gå under kategorin "symbolisering". Mina tribaldelfiner på benet däremot vette fanken. Dom är bara snygga.



Fast jag tycker å andra sidan att alla mina - eh tre- tats är snygga. Snorsnygga faktiskt ;) Trots att jag är jättelastgammal.



Men Lollias, vem bryr sig numera? Förutom vissa (nämner inga namn) förlegade stackare.



Jag hajar till om jag ser ngn som är tatuerad från hals till fot, men det är nog enbart för att jag inte tycker att det är snyggt och att det inte går att urskilja vad de olika tatsen faktiskt är.



Och, hej på dig Xrob - jag har visst aldrig varit in här och hälsat förut :o)

9 Robert:

Välkommen, bättre sent än aldrig :-P

10 Blue:

Helt riktigt - men det hade varit bra med "hellre förr än senare". Jag diggar ju din blogg nu juh...



Sarkasm är klart underskattat ;o)

Kommentera här: