Årets självgodaste julkalender, lucka 14

För ett år sedan så hade Egoina en julkalender. Den var precis så här. Ett självcentrerat fakta om dagen, serverat med ett leende. Och nu, ett år i efterhand, förädlar jag konceptet till perfektion. Detta kommer bli ett enda långt, drygt navelskådande. Hela härliga december. Fast ... Nej ... Bara till och med den 24:e, så klart.


14. Jag älskar när människor stressar. När jag ser en kvinna springa febrilt till tåget. När jag ser en man explodera för att kön på ICA knappt rör på sig. Med ådror som sticker ut som metmaskar i tinningarna. När en sköterska halvspringer i en lång sjukhuskorridor med en hög papper i famnen och med svetten lackande i pannan. När en gammal gumma går i en rulltrappa. Du vet väl om att du kommer fram även när du står still? Minen som kvinnan som sprang till tåget gör, när hon ser dörrarna glida igen precis framför näsan på henne. Ren och skär ångest.

Det gör mig glad.

För det får mig att känna mig väsensskild från andra. Som om jag befinner mig i en stor bubbla av lugn och sans. Kontrasten mellan mig och omvärlden gör det lite, lite lättare för mig att andas och fokusera. Jag älskar min bubbla.



Neo kliver in i sin bubbla av lugn





Detta är INTE en bubbla av lugn


Lucka: 1-4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Andra bloggar om: , ,

Kommentera här: