Jag vill redan nu varna känsliga läsare. Innehållet i detta inlägg kan verka stötande för normalt funtade människor. Eller okej, jag börjar nog så här istället: Är det bara jag som funderat över vad som skulle hända, om man skulle få för sig att hacka lite sallad, lägga den i en stekpanna, dra på full värme, och sen bara låta den ligga där? Hur ser den ut efter 10 minuter? Hur luktar den? .....Hur smakar den?
En i sammanhanget helt irrelevant upplysning: Min sambo är bortrest. Det innebär att jag får laga mat helt på egen hand i några dagar nu. Jag ska återupptäcka och förnya det skandinaviska köket.
Sallad. Krispig, fräsch. God.
Luktar som salladen på hamburgare nu.
Börjar bli lite mjukare, men inte mycket.
Lite brun på sina håll nu.
Krispig. Brun. Aptitretande?
Svart.
Såväl lukten som smaken var besvikelser av stora mått. Jag vet nu varför detta inte går att beställa på restauranger. Det smakar skit. Lite som när ens rostade bröd varit alldeles för länge i brödrosten, fast krispigare. Det luktar skit. Lite som exakt allt annat som man råkar bränna vid ordentligt. Detta kunde jag givetvis inte äta. Gjorde en stor skål filmjölk med sallad istället. Jag kan inte rekommendera det heller. Men kontrasten mellan de olika smakerna var... udda. På ett ytterst otrevligt vis.
Nämnde jag att jag är uttråkad förresten?
Andra bloggar om: mat, recept, sallad
Kommentarer:
Kommentera här:
Ok, salladen var inte helt långsökt tycker jag, det finns ju en mängd salladsliknande grönsaker som smakar ypperligt wokat. Men filmjölken, hur kom du på det? Och så ser det riktigt äckligt ut också... :-P
Men jag tackar för att jag slipper prova! =)