Källsortering #4 - Två mobiltelefoner

Objekt/Offer: En Panasonic GD67 (fungerar ej) och en Siemens C70 (fungerar ej).
Värde: Uppskattningsvis 7 kronor.

GD67:an var inte så spännande; lätt att plocka isär, väldigt lite kretskort och få delar över huvudtaget. C70:an var lite roligare, men bara lite: Den hade IR-port (jättetråkig isärplockad), kamera (pytteliten isärplockad) och 6 skruvar som var för små för att skruvas upp (mer våld fick brukas för att få isär delarna). Och dessutom så skar jag mig på den (det är roligare att slakta något som gör lite motstånd).



Bild 1: Gruppfoto före slakten. Last known photo. Bild 2: Alla delar, GD67. Observera huggmärkena i displayen uppe till vänster. Tåliga saker, det där. Bild 3: Närbild på kretsar, GD67. Bild 4: Närbild på kretsar, C70. Bild 5: Bloooood. Bild 6: Samtliga delar, C70. Bild 7: Den här lilla suddiga prylen är hela kameran (minus en mindre del av kretskortet på bild 4 som antagligen hör till). Bild 8: Motstånd kräver lite primitivare metoder.

Det blev inte alltför mycket sorterande heller. Två batterier, resten bland elektronik och plast. Detta har varit den tråkigaste återvinningen hittills. Men ett angenämt sätt att slösa bort 75 minuter på en söndagskväll som denna. Håller tummarna för att något större ska gå sönder snart.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Kommentera här: