Jaså det säger du?

Så du ska bränna ditt svenska pass säger du? Gör det. Så kan jag försöka tända eld på flaskan chilenskt vin jag har stående här nånstans i oredan, så är vi kvitt sen.

En sak jag "alltid" (obs, generaliseringshumor (sånt som Sd sysslar med dagligen utan att ens veta om det)) undrat över angående denna Tito Beltran, är varför hans namn alltid nämns i samband med epitetet "världskänd"? Det är inget hån mot honom eller hans eventuella framgångar på något sätt, utan en uppriktig fråga. Jag känner inte till honom alls. Alls. Annat än att han anklagas för våldtäkt nu då. Jag skulle aldrig känna igen honom om jag mötte honom på stan. Jag skulle aldrig ha hört hans namn ens en gång om det inte vore för Aftonbladet. Han är således inte känd av mig. Och jag är en del av världen.

(Jag är till och med diktator i min egen lilla värld)

Hur många procent av världens befolkning ska känna till ens namn och eventuella livsgärning för att man ska anses vara "världskänd"? Påven och Madonna är världskända enligt mig. Dessa skulle jag lätt känna igen om de satte sig mitt emot mig på tåget. Kanske Alfred Nobel och Adolf Hitler också. Men Tito Beltran? Trodde han var mer i klass med typ, Bosse Bildoktorn eller Grynet Molvig.

Men jag kan ju helt enkelt bara ha en död vinkel vad gäller opera. Det är nog en hyfsat sund inställning att ha till livet; att anta att felet ligger hos mig själv istället för att automatiskt utgå ifrån att jag är felfri. Nåja, ibland i alla fall.




Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Kommentarer:

1 Johan:

Håller med dej precis! Vart går gränsen för att vara känd överhuvudtaget? vart går gränsen för att få räknas som stjärna?
Och lycka till med att få vinflaskan att brinna!:) Bra blogg btw...

2 Robert:

ICA-Stig verkar ju inte få kallas "känd" alla gånger, medan folk som har varit med i Big Brother är b-kändisar i all evig tid.

Tycker WHO kan styra upp några riktlinjer för exakt när någon är "känd", gärna med olika kriterier för gradering av kändisskap (superstjärna, stjärna, kändis, b-kändis, c-kändis, etc) :-)

3 Anonym:

kanske
konsulter göran jonsered på svenska kändisresor kan kriterierna

4 Robert:

är inte han pappaledig nu?

Kommentera här: