Gud hatar homosexuella?

Det är kanske inte mitt favoritämne, men det är trevligt att folk sakta men säkert tinar upp och accepterar de förändringar som faktiskt är till det bättre. Som befrämjar den åskådning som gör gällande att alla människor är lika mycket värda. Trodde dock att fler än 7 av 10 skulle stödja en sån här sak. Inte för att jag pratat om homoäktenskap med alltför många, men de gånger då diskussion kring ämnet uppstått så har den snabbt ebbat ut igen, då alla varit av samma uppfattning. Alla gånger utom en.

Tror det var sommaren 2001, ett par veckor före jag skulle rycka in i lumpen. Jag satt och fikade med tre kompisar i solen. Räkmackor. (Fan vad jag är hungrig). Vi gled in på ämnet homosexualitet. En av mina kompisar, som jag trodde att jag kände hyfsat väl, hävde då ur sig ett härligt potpurri av hatiska åsikter. Inte bara var homosexuella lägre stående människor precis som judar och muslimer, men Gud hade dessutom skapat HIV för att utrota alla homosexuella så att de kunde brinna i Helvetet i all evig tid.

Jag kände mig väldigt frestad att fråga om det även innebar att hennes s.k. Gud också skulle ha sänt Hitler till jorden i syfte att utrota alla judar, romer, homosexuella, prostituerade, handikappade och andra undermänniskor. Ångrar verkligen att jag inte gjorde det.

Behöver det ens tilläggas att vi inte är vänner idag...?




Andra bloggar om: , , , , , ,

Kommentarer:

1 Cees:

När ska folk fatta detta? God hatar inte homosexuella, Gud hatar homosexualitet. Gud älskar människan men hatar människans syner! När du tar emot Jesus Kristus, skall du vända dig ifrån dina synder och gå med Gud.

2 Cees:

tillägg:
Skilj på å ena sidan samhällets uppdrag att sköta den juridiska delen och å andra sidan kyrklig vigsel respektive profan ceremoni. Det senare en sak för det enskilda paret att välja och utforma.

Förordar att den nuvarande äkteskapsbalken och partnerskapslagen sammanförs till en enda lag, som bör kallas giftermålsbalk eller samlevnadsbalk. Begreppen "äktenskap" eller "vigsel" bör inte användas i lagtexten. De begreppen bör reserveras den kyrkliga ceremonin.

3 Robert:

Okej. Ja, jag antar att man kan göra åtskillnad mellan hat mot en person och hat mot en persons handlingar. I vilket fall som helst så ser jag ner på någon, i detta fallet Gud, om han/hon/den/det inte kan ha överseende med en sån sak. Jag får inte "allsmäktighet" och "trångsynthet" att gå ihop. Och självklart borde kristna få utöva sin religion som de vill. Och precis lika självklart borde det vara att låta homosexuella gifta sig, om de nu skulle önska det.

4 Fotografen:

För att gud ska hata en läggning är grunden att man tror på en gud. Och har en gud en sådan åsikt, då är jag verkligen glad att jag drog mig ur från kyrkan och inte längre stöder en sådan styggelse.

5 Rudbeckia:

Väl talat Robert!
Det är ju många som har s.k. bögskräck och som talar via den... Kanhända har de själva känt dragning åt en människa av samma kön... Att det är därför som de så intenstivt bekämpar homosexuella människor... Av rädsla att de själva är en! ;)

Vad Gud tycker och inte tycker vet ju INGEN! Det är ju inte han som har skrivit Bibeln... Bibeln är en novellsamling av dåtidens stora författare. Den framför DERAS åsikter.

OM det nu finns en Gud så kan han ju knappast fördömma en människa som är homosexuell...Han är ju skaparen - säger Bibeln - då är det ju han själv som har skapat homosexuella människor... I vilket syfte? Ja det lär ju bara han veta i sådana fall ;D

Jag anser definitivt att alla människor ska behandlas lika. Oavsett sexuell läggning, handikapp, hudfärg eller IQ-nivå.

MVH
Rudbeckia - http://rudbeckia.bloggspace.se/399483/OK-med-homoAKTENSKAP/

Kommentera här: