Kommentarer:

1 Anonym:

Anser du även att alla som dricker kaffe i annat syfte än att det smakar så underbart även de är puckade?

Både kaffe och adhdmedicin är centralstimulanta, med den skillnaden att kaffets effekt i de eftertraktade områdena områdena(koncentrationsförhöjande och upp-piggande) är svagare? Eller är kaffe kanske inte en drog för det är ju inte olagligt heller?

Var ligger problemet? Att det är receptbelagt? Att det är narkotikaklassat? Att det är potentiellt beroendeframkallande(då främst vid högre rekreationella doser, inte de lägre doser man skulle använda för att öka koncentrationsförmågan som är mer i linje med den dos receptet rekommenderar)?

Är det även puckat om du har adhd(och därför inte kan koncentrera dig och klara studier i normalt tillstånd) att äta din medicin när du studerar?

Kanske är det puckat eftersom du inte har tillgång till receptbelagd medicin så är alla som har det automagiskt korkade?

Vad sägs om att försöka tänka och söka lite information på egen hand istället för att okritiskt suga upp all skit aftonbladet presenterar för att sedan vara duktig flicka och smutskasta och klassificera de hemska missbrukarna som idioter precis som staten lärt dig att alla goda människor bör göra.

Skärpning. Hjärnan kan tänka för att andra inte ska behöva göra det åt dig.

2 Robert:

Kaffe är givetvis en drog det också. Och intressant att du tar upp just det, jag skrev nämligen ett jämförande stycke om just kaffedrickande också, men valde att ta bort det för att inlägget inte skulle bli för långt. Kaffedrickare är också puckade i mitt tycke.

"Problemet", förutom din skitnödiga kvasiintellektuella attityd, ligger i att folk anser sig behöva ta genvägar för att hänga med, istället för att vackert inse att de befinner sig på för djupt vatten. Det är inte hållbart att försöka överprestera sig igenom livet.

Och min humor kanske inte är den lättaste att begripa sig på för den som är föga bevandrad inom komedins ljuvliga värld, men visst var det väl ändå bra jävla uppenbart att jag skämtade? Fast det kanske är roligare att leka besserwisser istället, vad vet väl jag.

På vilket sätt smutskastar och klassificerar jag människor förresten? Jag är av den uppfattningen att samtliga människor på denna jord är idioter, det är väl knappast att klassificera folk? Och ALLA har tillgång till receptbelagda läkemedel om de bara skulle vilja, det är bara en fråga om moral.

3 Peter:

Robert... jag tror misstar dig när det gäller vad man klarar av och inte.
Det du skrev:
"Problemet ligger i att folk anser sig behöva ta genvägar för att hänga med, istället för att vackert inse att de befinner sig på för djupt vatten. Det är inte hållbart att försöka överprestera sig igenom livet." må vara din åsikt och kanske ett önsketänkande om verkligheten för att du ska slippa anstränga dig. Verkligen är den att hjärnan precis som t ex våra muskler är föränderlig och inte alls någon statisk klump som du verkar tro. Hjärnan anpassar sig efter vad vi gör hela tiden. Spelar man
tetris varje dag så blir hjärnan anpassad efter att spela tetris väldigt effektivt och så är det med alla andra saker också.
Angående kaffe och dopaminhöjande preparat som skulle höja förmågan att studera bättre eller dylikt kan jag väl till viss del hålla med dig om att det i längden inte är så bra. Men varför tycka att alla är
puckade?? och varför överhuvudtaget bry sig så mycket?? Alla gör väl som de själva vill, och så är det med det. Eller?

Kommentera här: