Europa sover

Europa sover djupt. Det gör Europa tämligen ofta. Europa sov till exempel väldigt gott under de jugoslaviska krigen. Europa låg sked med USA under Irakkriget, komplett med allt vad vilopuls och REM-sömn heter. Ibland drömmer Europa mardrömmar. Dessa har ofta gravt paranoida inslag. Paranoia är ett sjukligt tillstånd som bör tas på allvar. Paranoida människor mår väldigt dåligt och behöver all hjälp de kan få, så att de inte slutar med att de skadar sig själva och/eller sin omgivning. Tänk då vad det skulle få för proportioner om en hel världsdel skulle gå och sjunka in i en (mass)psykos.

image544

Lyckligtvis så är så inte fallet. Lyckligtvis så ser nog de flesta av oss att det här helt saknar förankring i verkligheten. Men samtidigt så är det sorgligt att det finns människor som på allvar sitter väntar på den stundande islamistiska invasionen av Europa (Det är sant, jag såg en kopia av Koranen på Stadsbiblioteket så sent som förra veckan!). Tror på den så pass mycket att de skriver en bok om det. Tror på den så pass mycket att de formar sina liv efter den övertygelsen. Sorgligt, men framför allt väldigt roligt.

Visst, ibland samlar människor sig kring en idé. Religion, politik, filosofi, vetenskap - Allt är bara idéer och ett evigt grupperande. Det är så människor gör, helt enkelt. Jag vet inte varför. En samling människor kring en gemensam idé kan bara existera där människorna inte har några egna idéer att följa, så de följer någon annans. För att de anser att idén verkar rimlig. Men en idé ensam kan inte ta över Europa. Människor med en gemensam idé däremot, de borde (teoretiskt) kunna. Lösningen är således att förbjuda människor att ha idéer. Det låter alldeles utomordentligt rimligt.

Och jag vet att det kan vara svårt att tro, men jag har ritat symbolen här ovan helt själv.

Kommentera här: