Are your men on the right pills?

Efter lite drygt två års konstant tjatande så gick min sambo tidigare idag äntligen med på att se tidernas bästa b-film; Flash Gordon (sensmoral: tjat fungerar). Den är så dålig science fiction som något någonsin kan bli. Den är så pass kass att den blir hur jävla bra som helst. Jag älskar den filmen. Se bara på klippet från en av de fånigaste filmfighterna någonsin här nedan. Rymdkitsch så det förslår.

Titta på färgerna, kostymerna, kameravinklarna, klippningen, leveransen av repliker. Lyssna bara på "forget it Ming, Dale´s with me" i början av klippet nedan. Inlevelsen är slående. Och den oförglömliga "go Flash go, go Flash go" lite senare. Max von Sydow måste för övrigt vara mäkta stolt över sin roll som ondskefull kejsare över universum. Timothy Dalton gör en klockren Han Solo/Aragorn rip off a la överspänd slusk till rymdprins som blir hjälte i slutet också (förekommer dock ej i bifogad scen).

Och så givetvis det bästa av allt: Allting sker till musik av Queen (sensmoral: en film får lov att handla om precis vad som helst så länge Queen står för soundtracket). Kuriosa i övrigt: Brian Blessed som spelar Vultan, ledaren för hökfolket (han som fäller en vakt och himlar med ögonen), spelar även Boss Nass i Star Wars: Episod I.






Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Kommentarer:

1 Mad.:

Hejsan! Vet du någonting mer om det blir en film om Freddie's liv? Skulle vara en dröm:)

2 Robert:

Nej, ryktena om filmen verkar ha ebbat ut lite på sista tiden. Det senaste jag hörde var att Sasha Baron Cohen inte alls var aktuell för huvudrollen, som tidigare påståtts. Och det var en mindre evighet sen nu.

Kommentera här: