Dröm #14 - Den ofrivillige nazisten

Drömmen är väldigt kort, och väldigt märklig. Det börjar med att en fiktiv kusin till mig går bort. Hans familj bestämmer sig för att begravningen ska ske online. Han jobbade som IT-tekniker, så de tycker att det känns som det enda rätta alternativet. Inför denna onlinebegravning så kan man ladda upp filmade videohälsningar till den avlidne på ett forum för alla inbjudna.

Min syster, som precis varit hos tandläkaren och därför sluddrar en hel del av bedövningen, laddar upp en tre minuter lång videosekvens. Hon råkar av en slump uttala orden i det hon tänkt säga så att det låter som att hon ord för ord citerar ett brandtal som Adolf Hitler höll i slutet av 30-talet. Vilket ju är absurt, då hon inte ens kan tyska. Hon har dessutom ett större skärsår på sin högra underarm (antar att det var en väldigt slarvig tandläkare hon gick till), vilket gör att hon måste hålla denna i högläge. Vilket ju givetvis kan tolkas som en hitlerhälsning. Inte så jävla begåvat, på det hela taget.

Hon får panik, men det är inget att göra något åt. Videon är redan postad, och hela tjocka släkten kommer att stämpla henne som nazist för all framtid. Shit happens. Själv så får jag för mig att kusinen tagit livet av sig (trots att kusinen bevisligen dog i lungcancer), och skriver därför en dikt om självmord till hans ära. Den blir inte heller särskilt väl mottagen, märkligt nog.

Sen ringde väckarklockan. Jag mindes fortfarande dikten i vaken tillstånd, så jag skrev ner den. Den är faktiskt rätt bra. Men jag behåller den för mig själv, då den fortfarande är i behov av en hel del finslipning.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer:

1 Sophie:

Jag har en frågestund i min blogg :) Ställ gärna en fråga vettja ;)

Kommentera här: