Dagens i-landsproblem #12

Dagens i-landsproblem är Lunds Universitets icke-existerande(?) spamfilter. Man ombeds undvika att använda sin privata mail till att skicka in skolarbeten, ha kontakt med lärare etc, med motiveringen att "det förekommer så mycket skräppost på hotmail, yahoo, etc". Jag får runt 15 spammail till min hotmail i veckan, att jämföra med ca 200 skräpmail till min studentmail under motsvarande period. Jag har garanterat raderat ett och annat viktigt mail när jag inte orkat leta igenom all jävla spam innan jag rensat inkorgen. Sopa rent framför egen dörr först innan ni gnäller på andra, jävla skräppostsälskaruniversitet.

(Det där sista var ett exempel på s.k. ironisk sandlådeöknamnshumor)





Andra bloggar om: , , , , , ,

Kommentarer:

1 Magistern:

Annars kan man göra som på Uppsala Universitet och erbjuda spamfilternivåer från Avstängd och Låg till Hög och Mycket hög. MEN! Alla spammail som skiten filtrera skickar den en bekräftelse till mailboxen angående. Så ANTALET mail minskar inte, men däremot får man ingen reklam i brevlådan. Spammen kvarstår dock.. tydligen. Nu skall jag jobba. Hejdå.

2 Magistern:

Förtydligande: Spammailen som kvarstår är då alltså universitetets spamfilters bekräftelsemail då alltså.. då alltså. Då alltså. Varför skriver jag ens kommentarer egentligen, alltså?

3 Robert:

Haha, känns ju inte som om det är alltför givande då? Hade varit en grej om den skickade en sammanfattning över alla mail den filtrerat bort en gång i veckan eller nåt (borde vara lätt att fixa). Fast bättre att bli spammad av "anrika" UU än av diverse viagraförsäljare antar jag ;-)

Kommentera här: