Äntligen dags för ett bra Simpsons-spel?

Nog för att jag förvisso älskade Bart vs. The Space Mutants (1991) till NES när jag var mindre, jag testade att spela igenom det på nytt i våras, och det är inget vidare spel egentligen, humorn och nostalgin till trots. Och The Simpsons: Hit & Run (2003) var rätt underhållande för stunden kanske, men repetitivt i längden, och en känsla av att det släpptes före det var riktigt klart genomsyrade designen och estetiken genom hela spelet.

Men nu verkar spelskaparna äntligen ha förstått att själva kärnan i det som gör Simpsons så förbaskat roligt, självklart även måste inkluderas i spelen. Jag syftar givetvis på satiren. Och ett tv-spel som satiriserar över just tv-spel måste bara vara hur sjukt bra som helst. I alla fall för oss som älskar tv-spel. Jag har svårt att se att man skulle kunna klanta till ett så pass enkelt och klockrent koncept.

- "I inledningen inser Simpsonsfamiljen att de har blivit licen­sierade till ännu ett tv-spel. Och det föranleder den svåra frågan: "Varför är vi karaktärer i ett spel?" Det är ungefär så existentialistiskt man kan göra ett tv-spel och fortfarande ha roligt med det [...] Det är definitivt ett spel om tv-spel, en hyllning till hela konstformen", säger spelets chefsdesigner Greg Rizzer till SvD.

Att sen döpa spelet till The Simpsons Game känns härligt kaxigt för att det låter så definitivt på nåt sätt. Spelet ser snyggt ut med sin cellshading, och det kliar ordentligt i mina spelarfingrar just nu. Hoppas det funkar bra med wii-kontrollen bara, tänker fan inte spela det till nån annan konsol.







Andra bloggar om: , , , , , , ,

Kommentera här: