Värsta rivalen??

Skellefteå AIK har den senaste veckan utmålats som Luleå Hockeys "värsta rival" i diverse tidningar. Detta får mig att undra lite. För mig veterligen så platsar Luleå knappt på en topp 10-lista över de klubbar som Skellefteås fans ser som sina värsta rivaler. Jag kan dock inte svara för hur Luleås fans resonerar, men det känns som om man försöker göra det här till något betydligt större än vad det är.

Och jag skulle vilja få reda på hur Luleås klubbledning har resonerat, när dom som svar på att Renberg bedrivit "en kampanj som pågått en längre tid och som naturligtvis skadat Luleå Hockey", väljer att smutskasta tillbaka? Enligt vems ofelbara logiska slutledningsförmåga leder mer negativ publicitet till minskad skada för Luleå Hockey som varumärke? (Frågeställning i slutet av resonemanget: Hur stor andel av människors agerande har egentligen heder eller stolthet som primär drivkraft?)

- "Han (Renberg) måste ha total kortslutning i huvudet angående det han säger om unga spelare. Luleå toppar den statistiken i hela elitserien sett till killar fostrade i klubben", säger Hans Chrunak (klubbdirektör) enligt hockeycentralen.se.

Vad som har en självklar plats i ett sånt resonemang, men som ändå inte (verkar) tas med i beräkningarna, är skillnaden mellan kvalitet och kvantitet. Antalet egna produkter är självklart underordnat kvaliteten som dessa besitter.

"Luleå Hockey mår bättre utan Mikael", skrivs det i slutet av dagens pressmeddelande. Bra så, det verkar ju vara ömsesidigt, så då är väl det hela överstökat och slutdiskuterat? Nej visst fan, där har vi det där med heder igen. Det är relativt sällsynt med hedersrelaterade självmord, men Luleå Hockey är på god väg mot ett.


Andra bloggar om: , , , , ,

Kommentera här: