Dagens paranoida islam-citat...

...kommer från en man som lämnat in en motion inför Sd:s årsmöte. Motionen handlar om att det behövs skarpare frivilligvård och tvångsvård av missbrukare, kommunala nykterhetsnämnder samt ett statligt folknykterhetsverk. Anledningen? "Om inget görs, kommer ett försupet och neddrogat Europa att ligga öppet för islams erövring".

Detta fick mig att skratta så högt att grannarna förmodligen trodde att jag förlorat förståndet. Såna här människor finns alltså på riktigt, och inte bara som överdrivna karikatyrer? Som på fullaste allvar sitter och bävar inför en kommande islamistisk invasion av Europa?

Egentligen är den här typen av enögdhet och total brist på verklighetsförankring sorglig, men då det gått så här pass långt så går det omöjligt att ta den på allvar. Då återstår bara den komiska aspekten.

Jag önskar att jag också kunde vara paranoid ibland. Livet skulle vara så mycket livligare och intensivare på nåt sätt. Kanske borde testa det under nästa vecka, som ett social expriment. "Roberts vecka som psykiskt sjuk", eller nåt.

Nej, en paranoid psykos är kanske inget att skämta om egentligen, men då den ges utrymme och tas på allvar i en politisk debatt så framstår det som inget annat än just ett dåligt skämt.


Fakta: Paranoid psykos (hämtat från Wikipedia)

"Den som drabbas av förföljelsemani upplever i sin psykos, genom att det föreligger en yttre sammansvärjning, ett uppenbart hot och försöker hantera sin situation utifrån denna verklighet. Det innebär att de drabbade försöker att förstå skeendet genom att ställa samman mer eller mindre avancerade konspirationsteorier och försvarsstrategier".

[...]

"Denna form av paranoida psykos debuterar vanligen hos människor i medelåldern. Paranoida vanföreställningar kan också ingå i symptomfloran hos yngre människor med schizofreni och borderlinepsykos. Paranoida vanföreställningar förekommer vid narkotikamissbruk, så kallade snedtändningar, då den narkotikapåverkade bland annat hallucinerar och känner sig iakttagen av exempelvis poliser.

Den paranoida psykosen är ett farligt tillstånd både för den sjuke själv och för omgivningen eftersom hot mot den egna personen är en vanlig vanföreställning, och den sjuke vid denna upplevelse av allvarliga hot mot sitt liv försvarar sig våldsamt i ren självbevarelsedrift. En tidigt insatt läkemedelsbehandling kan förebygga en sådan utveckling som är traumatisk både för den sjuke själv och för människor i omgivningen".

 


Dagen i korthet i övrigt:

Al-Qaida v2.0 - Nu med sarkasm! Ytterligare en video från Al-Qaida, innehållande det sedvanliga slitna mantrat, ni vet; "bla bla bla, hata Amerika, bla bla bla, död åt den fria världen, bla bla bla...". Gäsp liksom. Men med en liten extra ingrediens denna gång: Sarkasm. Vad ska man dra för slutsats av det då? Att alla, till och med retarderade, frihetshatande terrorister, har en gnutta humor? Får se hur det utvecklar sig framöver. Ser nu fram emot framtida videor, där Usama Bin Laden och Ayman al-Zawahri framför sin egen tolkning av Monty Pythons klassiska sketch med den döda papegojan.

Och ingen har väl missat att Paris Hilton är den senaste kändisen som hakat på trenden att dömas till fängelse? Fast den formuleringen förutsätter ju i och för sig att man anser att någon som är känd enbart för att vara känd verkligen räknas som känd på riktigt. Men jag förutsätter att hon faktiskt är känd, då hon är i tidningen varje dag (nej då, ingen antydan till att media går på tomgång här inte).


Walt Disney var genial men ett svin, skriver DN. Det har visst kommit en fetjävla biografi om honom (finna att köpa här - 254 spänn för 851 sidor är mycket läsning för pengarna), och i den verkar han framstå som en allt annat än exemplarisk arbetsgivare. Skulle vara intressant att läsa. Synd att jag varken har tid eller råd.

Annars så har jag en otrevlig träningsvärk i benen idag, efter gårdagens brännboll. Märklig sak att få träningsvärk av, jag vet. Men uppenbarligen så går det. Träningsvärken är så där jobbig också, den har liksom satt sig i fasciorna runt musklerna, och inte i själva musklerna. Och givetvis i muskelfästena, inte bara i benen, utan i armarna, revbenen och ryggen också. Så då vet ni det. Hoppas det berikade era liv. Moahaha.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Kommentarer:

1 Candy:

Hahaha. Tror de på allvar att vi skall bli invaderade av muslimska länder? Ehh. . .
Jag tror risken är rätt liten, förutsatt att vi slutar slicka rumpa på USA.

2 markus:

"Som på fullaste allvar sitter och bävar inför en kommande islamistisk invasion av Europa?"

I Sverige vill landets mest inflytelserika muslimska ledare ha sharialag. Att man som svensk ororar sig kanske inte är så konstigt?

3 Robert:

Markus: Yeah right, som att det nånsin kommer att hända? Kanske när ett muslimskt parti sitter i majoritet i riksdagen, vilket aldrig lär hända. Och kanske i ett land där stat och kyrka inte är separerade, vilket inte är i Sverige. Det var nån enstaka muslimsk nöt till ledare som ville införa sharialagar, och han motsvarar vad, nån enstaka bråkdel av en promille av alla muslimer i Sverige? Det är verkligen att göra en höna av en fjäder. En droppe i havet av alla människor tror på fullaste allvar att man kan avdemokratisera ett land som Sverige så till den grad att något sådant skulle kunna inträffa.

4 /M:

Klart vi står inför att bli invaderade av islamister. De vill ha vad vi har och är inte rädda för att ta det med våld. Saker som P1 med Annika Lantz, handväskor, TV4, Ernst Kirschteiger, Markoolio, regeringen, stureplan, Landskrona, feskekyrkan (för att omvandla till feskemosskén), liseberg, ishotellet, näckrosdammen vasaparken eller femmans torg.

5 Robert:

Haha, jo jag skulle också kunna tänka mig att bruka våld för Ernsts skull. Och jag funderar på att invadera Japan för att få mig lite riktig sushi :-P

6 elisabeth:

Jag instämmer i garvet. Fast det fryser till med vetskap om att sd under skolvalen sist var ett oroväckande STORT parti. Alltför många av Dagens ungdom är historielösa, har kort perspektiv och faller pladask för just såna här argument. Så jag tror nog ändå att det är mycket bra om vi blir många som hjälper till att avslöja retoriken... Det finns ett politiskt tomrum som sd mycket skickligt fyller ut med sin rappakalja!

7 Robert:

Den människor som attraheras av Sd är de som inte orkar eller vill sätta sig in i politik. Hur kan man annars förklara att folk röstar på ett politiskt parti som knappt har någon politik? De har ingen politik för vården, skolan, arbetsmarknaden, ekonomin och ingen utrikespolitik. Det enda de har är invandringspolitik och äldreomsorgspolitik. Och den är skrattretande.

8 Markus:

Robert:
"Det var nån enstaka muslimsk nöt till ledare som ville införa sharialagar, och han motsvarar vad, nån enstaka bråkdel av en promille av alla muslimer i Sverige?"
Nja, han är ordförande för en organisation där 4/5 av alla praktiserande muslimer är anslutna. Och han sitter fortfarande kvar, så stöd har han uppenbarligen.

9 Tobbe:

Det fanns de som skrattade och gjorde sig lustiga över Hitler, men skrattet fastnade nog i halsen 1933. Som Magnus så riktigt påpekade: som Robert uttryckte det "denne nöt" till ledare har 75000 medlemmar och backas upp med bla Saudiska oljepengar. En ny moské ska byggas i Göteborg för 10 miljoner dollar. Gissa vilka som betalar! Att raljera över så mäktiga intressen tycker jag är både arrogant och naivt. Demokrati är ingen naturlag och måste hela tiden återerövras. Normaltillståndet i alla kulturer och genom alla tider är religöst förtryck.

Mark Steyn kommenterar: "Kanske ett islamifierat Belgien, Nederländerna eller Sverige blir ett trivsamt samhälle att bo i. Vem vet? Men det finns en hake: om du ?outsourcar? din framtid kommer den att bestämmas av dem du ger kontraktet till.?

10 Robert:

Markus: Och? Politiska ledare har ofta suttit kvar trots att väljarna har tyckt helt annorlunda än dem (senaste riktigt konkreta exempel i Sverige var väl EMU-omröstningen). Så varför skulle inte det fungera på religiösa ledare? Att en ledare sitter kvar bevisar ingenting. Men det är rimligt att anta att han har stöd. Men som jag tidigare sagt, det kvittar hur gärna han vill införa sharialagar, så länge en politisk majoritet i landet är emot att människor ska särbehandlas på det sättet.

Tobbe: Det går inte att jämföra politik och religion på det sättet, då det är två helt väsensskilda ting. Men har man en paranoid läggning och ogillar oliktänkande så visst, man kan måla upp ett sånt framtidsscenario, men det ligger väl ändå betydligt närmare till hands att utgå ifrån att de här människorna bara vill utöva sin religion? Att stat och religion inte har separerat i de flesta muslimska länder är en sak, men här i Sverige har det skett, och det är ett irreversibelt förlopp. Men jag kan hålla med dig om att demokrati inte är något som faller sig naturligt för många människor. Har dock svårt att se att demokratin i Sverige skulle vara hotad på något sätt bara för att det finns människor som vill leva efter sina religiösa idéer. EU om inte annat förhindrar en sån utveckling som du oroar dig över.

11 Anonym:

"Att en ledare sitter kvar bevisar ingenting. Men det är rimligt att anta att han har stöd."

Jag tycker det bevisar en hel del, men vi är överens om att han har stöd för sina åsikter, det är det viktiga

"Men som jag tidigare sagt, det kvittar hur gärna han vill införa sharialagar, så länge en politisk majoritet i landet är emot att människor ska särbehandlas på det sättet."

Tyvärr så lyssnar politiker på muslimska ledare

Kommentera här: