Borat blir Freddie!?

Aftonbladet skriver idag att Sacha Baron Cohen ska spela Freddie Mercury i en film om hans liv. Som världens största Queen-fan så är detta nyheter av samma storleksgrad som om ett rymdskepp skulle krascha in i plenisalen. Tyvärr så är informationen kring filmen knapphändig. Daily Mirror skriver ganska exakt vad Aftonbladet har översatt, och Queens officiella hemsida skriver väldigt lite om projektet, utöver diverse rykten. Märkligt att inte IMDb skriver nåt. Ännu i alla fall.

Den här sidan nämner att Robert De Niros produktionsbolag Tribeca Productions ligger bakom idén. Den nämner även det tidigare ryktet (som jag helt missat, trots att det är allt annat än dagsfärskt) att Johnny Depp skulle spela Freddie. Hade hellre sett Johnny i rollen, då han är en bra mycket bättre skådespelare, och då han ger intrycket av att vara lika eklektisk som Freddie var. Men Sacha har onekligen bredd nog att lyckas komma undan med de mest skilda och udda av roller. Ska bli spännande att se om han klarar av nåt annat än komedier.

image192 image193 image194
Mika, Christian Bale och Sacha Baron Cohen.

Annars hade jag hellre sett Mika i rollen, men mest för röstens skull. Undrar om han kan agera? Han har onekligen röstomfånget, personligheten och har samma antydningar till mellanöstern-påbrå i ansiktsdragen. Fast jag skulle gärna sett honom i mustasch först, före jag beslutar om hurvida det är en vettig idé eller inte.

Christian Bale vore en rätt klockren Freddie, undrar om han nånsin var påtänkt för rollen? Tänk bara på hans underbart glammiga rolltolkning i Velvet Goldmine. Och han ser nästan ut som Freddie i The Machinist. Kan knappt vänta tills fler detaljer kring filmen offentliggörs. Jag skojar inte, jag sitter och studsar upp och ner.

image195
Freddie Mercury - Sacha Baron Cohen.

"Borat" blir nog en rätt bra Freddie ändå, även om idén först får det att vända sig lite i magen. Han har hårfästet, ögonbrynen och mustaschen. Ska som sagt bli intressant att se hur han klarar av att tackla en seriös roll.

Kommentera här: