Got zoofili?

I Sverige är vi som bekant besatta av att förbjuda bort saker istället för att ta itu med orsaken bakom dom. Lagar stiftas enbart för att fungera i avskräckande syfte, och när det ändå inte fungerar så höjer man maxstraffet en aning. Och ofta stiftas lagar för att vi ska undvika vår känsla av otrygghet. Jag antar att det innebär att folk är lyckligare när de inte tillåts göra saker.

Men emellanåt så verkar ett så vattentätt och genomtänkt system (obs, ironi) inte riktigt klaffa som det ska. Som här till exempel. Att det inte existerar en lag mot tidelag är skrämmande. Att det finns människor som går igång på såna här saker är ännu mer skrämmande. Från min synvinkel är det på samma nivå som pedofili, något som jag hoppas att vi alla kan vara överens om är ett djupt stört beteende.

Man undrar ju hur debatten gick 1944, då lagen plockades bort?

Förvisso så gör den som otillbörligt utsätter djur för onödigt lidande genom misshandel eller vanvård sig skyldig till djurplågeri. Straffet för det är böter eller fängelse i upp till två år. Dessutom finns bestämmelser om hur man ska behandla djur. Även där är utgångspunkten att djur ska skyddas mot onödigt lidande, såväl fysiskt som psykiskt.

image126

Men det står inte uttryckligen att det ovillkorligen är förbjudet med könsumgänge mellan människor och djur. Det är med andra ord bara förbjudet om det går att bevisa att det sexuella övergreppet gett upphov till fysiska eller psykiska skador på djuret i fråga.

Och det är verkligen sjukt.

Skulle vi ha samma bristfälliga lagstiftning gällande övergrepp mot andra försvarslösa, levande varelser såsom barn till exempel skulle det vara ett jävla liv. Förhoppningsvis leder det här till en ordentlig debatt och så småningom en ny lag.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Kommentarer:

1 Anonym:

Alla bör få ha umgänge med sin kamphund. Det har flertalet av landskronaungdomarna. Lite "kränkningar" piggar bara upp.

2 Robert:

Och din poäng med det där var.. vad? För att gå in för att förolämpa någon så är du oroväckande förutsägbar och tam.

Kommentera här: