Uppochnervända världen

Kom det precis ett vettigt förslag? Från ...centern?? Samma C som inför valet inte ville att ungdomar skulle skyddas av LAS längre? Jag har sedan dess avfärdat dom som allmänt anakronistiska och... tjaa, skumma i största allmänhet. Inte för att jag nu var särskilt förtjust i deras politik sen tidigare, men då dom var beredda att offra ungdomars trygghet på arbetsmarknaden för att fina till arbetslöshetssiffrorna lite så blev det liksom för mycket.

Nåväl.

Ska vi studenter nu tillåtas tjäna tillräckligt mycket för att slippa leva på existensminimum? Man kan ju hoppas. Samtidigt går det lite stick i stäv med alliansens övriga politik. Fast iofs, när människor som inte är i stånd att arbeta ihop sitt levebröd inte tillåts överleva på bidrag heller, varför skulle inte människor som faktiskt arbetar samtidigt kunna få bidrag?

Sen vet jag inte hur andra studenter fungerar, men mitt pluggande tar upp ungefär 60 timmar i veckan, och om man ska lyckas få tid över till att jobba också så lär man väl vara tvungen att gå på en konstant amfetaminkick september-juni.

Hade hellre sett en ökning av studiebidraget, men det skulle ju kosta en hel del, att tillåta studenterna att tjäna mer pengar tjänar ju faktiskt staten också på. Men å andra sidan så går det knappast nöd på CSN med deras räntor, så det tjänas bra med pengar på oss studenter redan som det är.

Men om en student känner att han eller hon klarar av att jobba och plugga samtidigt så ska denne självklart ha all rätt i världen att göra det. Sen är det väl knappast någon nyhet att man alltid har kunnat kringgå inkomstgränsen genom att skaffa ett extraknäck i Danmark istället.

Fortsätt så här, C.

Kommentera här: