Oliiidligt spännande

Poängen de senaste 5 matcherna:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
 Skellefteå 
 Brynäs
 MODO
 Frölunda
 Färjestad
 Luleå
12
10
9
9
9
8

Wernblom

Vi (Skellefteå) ligger 8:a, med 59 poäng på 42 matcher, och med -17 i målskillnad. Frölunda ligger 9:a, med 56 poäng på 42 matcher, och med -2 i målskillnad. Och imorgon möts vi, i en av säsongens viktigaste matcher hittills. Vinst och vi skaffar ordentligt med välbehövligt andrum. Förlust och vi är mitt uppe i 9-till-11-träsket igen. Vi är, som tabellen ovan visar, det formstarkaste laget just nu. Visst, 2 av de 5 senaste matcherna har varit mot skräp-Malmö, men ändå.

Men Frölunda har 3 vinster i rad. Och skadeläget är lite osäkert; Nedorost, Larsson och Öberg är förmodligen fortfarande inte klara för spel, och hur det står till med Hadelöv och Stathos har jag ingen aning om.

Vi har vunnit de två första nyckelmatcherna som jag nämnt tidigare, och den tredje är alltså imorgon. Som tur är så verkar Mora nere på 11:e plats vara lite under isen för tillfället, med förlust på de fem senaste bortamatcherna. Förhoppningsvis håller deras svacka i sig några omgångar till. Timrå är ett annat lag som verkar ha lite problem för tillfället. Inte mig emot.

Och att Linköping har 6 raka förluster är högst anmärkningsvärt.

Kommentera här: