Hej, Reinfeldt! Hur går det?

Aftonbladet skriver idag att vänsterblocket är 11% större än "alliansen" (citationstecken pga att jag tycker att hela "allians"-prylen känns rätt fånig; "hej, vi kan inte enas men låtsas vara kompisar ändå" liksom) enligt senaste Sifo-undersökningen.

Reinfeldt

Efter ett val brukar en regering kunna segla lite på medgångsvågen, men den smekmånaden upphörde väldigt snabbt för Reinfeldt & company. Det är exceptionellt dåliga siffror som presenterats idag. Anledningen?

Många antar att det beror på diverse klavertramp av Maria Borelius, Cecilia Stegö Chilós och allas vår Calle Bildt. En del tror att det beror på att Socialdemokraterna nu gjort klart med vem som efterträder Göran Persson. Många tror att det beror på att regeringen har misslyckats med att framhäva vilka argument dom haft för att skära ned a-kassan.

Jag tror att svaret är betydligt enklare än så. Regeringen för helt enkelt inte samma politik som man gick till val på längre, och folk känner sig lurade. Röstar man på ett parti, eller förlåt, en "allians" (fånigt, fånigt, FÅNIGT), i tron att man kommer att få mer pengar i plånboken, och några månader efter valet märker att det är precis tvärtom, så är det inte så jävla märkligt.

Nej du Reinfeldt, jag röstade förvisso inte på dig, men när du ändå vann valet så var jag lite nyfiken på vart dessa "nya" moderater skulle komma att leda oss. Vi får väl se vad resultaten blir på sikt, men än så länge är jag, och många andra, besvikna.

Kommentarer:

1 Åke:

M tog ju röster från (s) för att man lovade piska fuskarna. För att kunna göra detta sparkar man på alla sjuka och arbetslösa. Skönt att väljarna tar avstånd från en så osolidarisk politik.
Åke

2 Marcus Friberg:

Nyval, nyval! ;)

Kommentera här: