Go, Hillary, go!

Hillary Clinton siktar på Vita Huset, skriver Aftonbladet och DN idag. Fan vad jag har väntat på detta. Den stora frågan är dock - Är USA redo att våga ledas av en kvinna?

Jag hoppas verkligen att hon blir USA:s näste president, men ärligt talat så tror jag att hon har en väldig uppförsbacke framför sig, och det pga en så banal sak som hennes kön. Tyvärr. USA är och har alltid varit ett väldigt konservativt land. Men efter den där jävla texasgubben (citat: Jan O Karlsson) så borde dom vara redo för vad som helst som innebär en förändring.

Hillary

Nu har hon en bra chans om någonsin. Presidenter brukar traditionellt segla i medvind under krig, och det faktum att George W Bush inte gör det säger en hel del om hans misslyckande som president. Det är en spännande tid just nu. Saker och ting börjar äntligen hända på allvar på jämställdhetsfronten.

Mona Sahlin kan mycket väl bli Sveriges första kvinnliga statsminister 2010. Nancy Pelosi blev nyligen USA:s första kvinnliga talman i kongressen. Ségolène Royal har goda chanser att bli Frankrikes första kvinnliga president senare i år. Och nu ställer alltså Hillary upp som kandidat. Saker och ting börjar röra sig.

Bill

Och även om ingen större förändring skulle ske just nu så är ändå stigen upptrampad. Det är en spännande tid just nu.

Visst, det kommer garanterat att bli en jävligt tuff valkampanj, första steget blir att kriga mot de egna leden, för att övertyga dessa om att det är en bra idé att kandidera med en kvinna i spetsen. Men jag tror att hon har erfarenhet nog för att klara av det efter att ha stått vid sidan av och observerat hela cirkusen under Bills tid som president.

Go, Hillary, go!

Kommentarer:

1 Marcus Friberg:

Är USA redo för en svart president då?

http://www.marcusfriberg.se/2007/01/r-usa-redo-fr-hillary.html

2 Robert:

Det ultimata vore om dom röstade fram en svart, lesbisk kvinna. Som gärna ska vara för abort och mot dödsstraff också. Men det lär nog aldrig hända :-)

Kommentera här: