Porrattack

Kanske inte världens mest välavvägda practical joke, men man kan inte låta bli att småle lite åt uppfinningsrikedomen bakom det. Jag menar, det är inte svårt att se det hela framför sig: En katolsk kyrka, och i USA av alla länder med brist på självdistans. Och plötsligt, mitt under mässan, så börjar mystiska, stönande ljud höras i hela lokalen. Jag kan föreställa mig alla möjliga klockrena ansiktsuttryck för mitt inre.

Och reaktionen sen är även den otroligt komisk. Bombstyrkan kallas in för att ingen vågar stänga av porrfilmsljuden, och spränger cd-spelarna i småbitar. Men bara två av dom, den tredje ska undersökas för se om det går att säkra några DNA-spår. Klart man ska gå till botten med detta avskyvärda brott.

Det är så enkelt utfört, och det är däri genialiteten ligger. Och paranoian som följer gör ju att hela grejen eskalerar till en helt ny nivå av humor. Den oväntade och överdriva reaktionen gör nästan hela skämtet, just för att den känns så verklighetsfrånvänd. I alla fall ur svensk synvinkel.

Det här räddade min kväll, helt klart.

Kommentera här: