Den enda romantiska dagen på året?

Mellan- och högstadieskolan Vasa Real i Sthlm har stängt idag så att eleverna inte ska behöva konfronteras med den press som Alla Hjärtans Dag innebär. Nästan lite gulligt, på det där naiva sättet. Ungefär som att alla problem med mobbning och utfrysning av någon andledning skulle nå sin kulmen på denna kommersialismens näst största högtid. Som att den är viktigare att ta på allvar just idag. Mobbning under resten av året är inte lika högprioriterat, får man anta?

Det kommer alltid att finnas vissa människor som är populärare än andra, och människor kommer alltid att behandlas på olika villkor. Sju dagar i veckan, året runt. Ju förr människor inser att vi inte lever i en perfekt värld, desto längre tid har de på sig att förbereda sig inför den.

"När vi märker att något är på gång tar vi omedelbart tag i det ordentligt med vårt anti-mobbningsteam", säger Chris Åkerlund, biträdande rektor på Aspuddens skola. Det här är onekligen ett fantasieggande citat som jag inte kan låta bli att gå igång på.

Bully
A.A.B.T (Aspudden Anti-Bully Team) in action.
Obs: Bilden är ett rekonstruerat montage.

Och ja, jag är medveten om att det är ett allvarligt problem som jag driver med. Men jag förbehåller mig rätten att ha kul åt vad jag vill. Det som inte tål att skämtas om, förtjänar sällan att tas på allvar, har jag för mig att jag kom fram till i ett inlägg för ett par veckor sen.

Sen att hela grejen med Alla Hjärtans Dag totalt spårat ur är en annan diskussion. Varför behöver människor en speciell dag för att visa uppskattning? Nej, då väljer jag hellre att visa uppskattning året runt istället. Känns lite mer spontant, och lite mindre hej, jag köpte en chokladask för att jag var så jävla illa tvungen.

Kommentera här: