Utökning av danskt lebensraum

Öresund utgör inte en naturlig gräns mellan två länder? Nehepp. Men visst, vi kan göra ett byte. Om vi får tillbaka Finland, Estland, Lettland och Litauen (dessa länder vet i alla fall hur man odlar hockeyspelare), så kan ni få tillbaka både Skåne och Blekinge. Vi kräver även att ni slutar tillverka blaskig öl, samt att ni måste exportera 500 ton pölse till oss per år. Alternativt så kan ni ju försöka komma över att kriget tog slut för 350 år sen, det är upp till er. Jag har fler sarkastiska vinklingar kring detta ämne på tungan nånstans, men jag är för trött och onykter för att ge det den uppmärksamhet/sågning som det faktiskt förtjänar. Fast å andra sidan, skulle omdansknifieringen (slå mig inte) av Skåne resultera i att folk som sliter arslet av sig inom vården faktiskt får den lön de förtjänar, så tål det ju (nästan) att tänkas på. Tills dess; pilutta er. Pilutta er very much.

Aftonbladet: Han vill ge Skåne till Danmark
DN: Dansk politiker har heta drömmar om större Danmark

 

 

 

Andra bloggar om: ,

Kommentarer:

1 Jakob:

En kommentar fra en dansk som är trött och inte orkar mer Dansk Folkeparti. Søren Krarup är en i dansk politik hyfsat perifär, rabiat typ som jag inte fattar att Ritzau orkar göra en story av.

Ta en blaskig öl till, och fundér inte mer över den sak ;-)

2 ladelai:

Det var ett kul inlägg även om det må ha skrivits under intagen alkohol :D

3 Robert:

Jakob: Ay ay sir, en blaskig öl till kan jag nog lyckas klämma in i mitt annars rätt fullspäckade schema :-)

4 Skogsbo:

Utmärkt idé. Dansken kan få tahand om Landskrona, Rosengård och sånt.

5 Jörgen:

Tro mig, många i Skåne skulle bli överlyckliga att slippa resten av Sverige.
Det enda som är någonting att ha är Norrland. Resten kan ni kasta i sjön.
Sen får man ju ha en åsikt i Danmark utan att fråga Mona Muslim eller Alfons Åberg om tillåtelse först!!

6 Jorma:

Undrar om man vågade diskutera samma sak om Israels gränser i Sveriges medier? Svenskar är osociala och instängda i sin egna smörja, vilket vi Skåningar inte är. Vi vågar yppa oss emot överhögheten och jamar inte med som lama och fega slavliknande sosseiter. Sverige skulle rasa som ett korthus utan Skånelands rikedomar. Och era nysvenskar kan ni få behålla såvida dom inte väljer att assimilera sig som Skåneländare.

7 Robert:

Man är alltså automatiskt en lam och feg slav, bara för att man faktiskt håller med sossarna emellanåt, menar du? Man ska alltid vara emot allt som "överhögheten" säger, då och endast då är man en tänkande och fri människa? Min värld är iaf inte så svart/vit.

Och Israels gränser är nog ett rätt känsligt ämne, minst sagt :-)

8 Robert:

...och överTRÖGheten hade varit roligare.

9 Daniel:

Det här fick mig också att skratta. Speciellt det där "Alternativt så kan ni ju försöka komma över att kriget tog slut för 350 år sen." Det är en skön mentalitet som borde spridas lite mer. Tänk om de kunde tänka så i mellanöstern. Lite mer "Men fan. Det va ju 5000 år sedan den här dispyten började. Vad har vi med det att göra idag?" och så lever de lyckliga i alla sina dar istället.

10 Skåningen:

Urlöjligt förslag.. Vissa skåningar kanske vill bli danska.. men resten ? vad blir det av dem då.. det kanske flyttar uppåt :P och då har ni endå oss kvar i landet.. to bad. huh ?
och sen som sagt.. om sverige "ger" bort skåne så förlorar ni nog en hel del :P skåneland har hur mkt som helst att erbjuda.. + det är ett vackert landskap :P

11 Robert:

Daniel: I den perfekta av världar... :-P

Skåningen: Jag vet att det är väldigt vackert, i synnerhet Österlen, synd att det blåser så mkt bara :-)

12 Greenie:

Nog har väl tiden gått förbi diskussionen om när Skåne hörde till Danmark? Vi kan väl inte hålla på som man gjort i gamla Jugoslavien och älta? Och det där om att man i Danmark får säga sin åsikt. Visst får man det men vad får det för följder för landet om man gör det, karikatyrerna ni vet.
I Sverige kan man inte diskutera Israels gränser säger någon i ett inlägg. Varför diskutera Israels gränser när vi har egna problem. Samerna som saknar sitt land i stället.

Kommentera här: