Månggifte? (+en ölrecension)

Borde månggifte göras lagligt i Sverige? Sett ur ett strikt logiskt perspektiv så borde ett äktenskap vara öppet för precis alla, oavsett kön eller antal. Sen är det väl upp till var och en att moraliskt argumentera sig fram till vad som passar just för dem. Att en man och en kvinna uppgår i en juridisk förening med varandra borde inte vara väsensskilt från att två män, eller två kvinnor, eller tre kvinnor och två män, eller en kvinna och åtta män, gör det. Tråkigt motargument till detta: Äktenskapet är ett sakrament. Svar på det tråkiga motargumentet: Kyrka och stat är åtskilda, get over it. Låt de som vill hålla kvar vid sin religiösa övertygelse göra det, och låt de som aldrig haft någon leva sina liv så som de själva anser är passande. Fan, jag börjar låta mer och mer som en socialliberalist dag för dag. I alla fall vad gäller att alla ska ha lika möjligheter, och tillgång till samma positiva rättigheter. Hmm. Tål att tänkas igenom.

image435

Ölet (Black Wych) hade för övrigt den mest påtagliga efterbeska jag någonsin smakat. Som att dricka tre Guinness på en och samma gång. Enligt Systembolagets hemsida ska den dock ha mindre beska är Guinness, något som jag ställer mig väldigt frågande till. Rostad, sträv och ändå lite syrlig smak, samtidigt som den var väldigt mjuk, och ingen irriterande sötma som kommer i vägen. Betyg: 8/10.

Wow. Ett kombinerat polyamori/ölrecensions-inlägg. Det ser man inte varje dag.



Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer:

1 micke:

jepp.månggifte borde va legalt i ett öppet samhälle om tre personer älskar varandra och vill dela sitt liv och svära trohet inför gud så är det deras sak, en själklar rättighet

Kommentera här: