Dröm #8 - En scen på ett tåg

Jag minns inte om detta var det sista jag tänkte innan jag somnade, eller om det var det första jag drömde efter jag somnat. Två äldre damer sitter mitt emot varandra på ett tåg. Det ser ut att vara ett Pågatåg. Landskapet utanför är detaljfattigt, gult och platt. Den ena damen, som sitter i tågets färdriktning, är klädd helt i vinrött - vinröd hatt med en påfågelfjäder i, vinröd kappa i plysch, vinröda läderstövlar, vinröd handväska i krokodilskinnsimitation. Hon har kort, grått, krulligt hår, och tjocka glasögon som får hennes ögon att se enorma ut.

Den andra damen, som sitter vänd så att hon åker baklänges, är klädd helt i mossgrönt, hennes klädsel identisk med den vinröda damens utstyrsel, förutom att hon saknar såväl hatt som glasögon. Och att hennes kläder är gröna då, givetvis. Man får intrycket av att de är tvillingar. Konduktören kommer förbi, och de visar upp sina biljetter. "Ni får byta i Malmö", säger han. "Vi vet", svarar damerna i kör.

Efter det att han gått så utspelar sig en mycket kort konversation:
- "Jag gillar inte riktigt smaken av mina egna tänder i munnen", säger Dam Röd.
- "Det är väl inget, jag har kommit fram till att jag aldrig trivts särskilt bra i rumstemperatur", svarar Dam Grön.
- "Jag hatar dig", kontrar Dam Röd.
- "Gå och dö nån jävla gång", säger Dam Grön.

Sen sitter de tysta och stirrar på varandra, och kliver mycket riktigt av i Malmö, och lämnar därmed drömmen. Jag antar att de skulle vidare till Köpenhamn.




Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Kommentarer:

1 Tim:

Du kanske vill vara med i en gemensam drömlogg som jag startat? Målet är att hitta andra som drömmer liknande drömmar som dig. Kolla gärna: www.dlogg.se

2 Robert:

Ett intressant projekt, återkommer nästa gång jag drömt något värt att dela med sig av :-)

3 SAM:

tror jag också ska skriva ner drömma nån gång!
ifall jag kommer ihåg den så detaljerat :)

Kommentera här: