Visste du att...

...det här är en semestersammanfattning i "visste du att"-format? Nu vet du.

...Skånetrafiken höll på att sabba min semester?
Men tack vare deras utmärkta resegaranti så kunde jag ta en taxi istället, och därmed hinna med mitt nästa tåg, och därmed hinna med mitt flyg. Riktar även ett tack åt den anställde på Taxi Landskrona som körde som en komplett galning för min skull!

...man hinner lyssna på Shine on you crazy diamond av Pink Floyd inte mindre än 16,9 ggr mellan Lund C och Sthlm C? Intercitytåg dessutom. Erkänn, det där är den bästa ovidkommande skräpinformationen du läst på länge.

...att mitt favoritsushiställe på Wallingatan förvandlats till indisk restaurang? Dom serverade dock fortfarande sushi, och det smakade som om det fortfarande var samma sushikock som jobbade där. Betyg 9/10. Avdrag för att väggarna numera var skrikigt lila och orange.

...både min favoritskivbutik på G:a Brogatan och min favorittv-spelsbutik på Klarabergsgatan gått i konkurs? Det verkar onekligen som om den där jävla hålan håller på att förfalla utan mig. Nåväl, bara vid sällsynta fall har jag lyckats se det där Stockholm som Winnerbäck annars verkar ha patent på. Annars var det mest betong och stress, så den kan gott få förfalla. Science Fiction-bokhandeln var åtminstone kvar.

...tunnelbanan var precis lika varm och äcklig som jag minns den? Åkte mellan Gamla Stan och T-Centralen, gröna linjen givetvis, sen fick det vara nog. Dörrarna stängs. Dra åt helvete.

...det trots alla nya regler på flyget, med vätskebegränsningar i handbagaget, hårdare id-kontroller etc, bara tog 4 min från det att jag klev av Arlanda Express till det att jag var incheckad och klar? Sista gången som jag är ute i så god tid. Här hade man siktat in sig på krångel, och så löper det smidigare än någonsin. Skäms på er, personalen på Arlanda. Tvinga mig sitta och vänta i en mindre evighet på det där viset.

...för oss totalt oinsatta så är hundkapplöpning oändligt mycket roligare att titta på än trav? Lite som att jämföra hockey eller innebandy med skitsporter såsom varpa eller fotboll faktiskt. Minus taktiskt tänkande och stategi då.

...surströmming är den enda maträtt i världen som är godare än sushi. Dagens sanning.

...trots att Stockholm verkar förfalla utan mig, så verkar det gå betydligt bättre för Skellefteå? Det har öppnat ett sushiställe på Hörnellgatan! Betyg: 6/10. Avdrag för att sushin gjorts i förväg, för att wasabin var lite klen, och för att det bara fanns 10 eller 12 bitar att välja mellan. Det smakade däremot väldigt bra. Annars så byggs det ut lite varstans, ser ut att gå åt rätt håll på de flesta fronter just nu.

...jag från och med igår har varit skåning i ett helt år? Heja mig! Det må vara platt och blåsigt och trångt, och folk må skorra så att öronen vibrerar sig varma av ett simpelt "Hej", men det har verkligen sin charm. Ett väldigt, väldigt bra år. Siktar på minst två-tre till, och sen får vi väl se vart arbetsmarknaden tar mig.

...det är väldigt skönt att vara hemma i mitt Landskrona igen? Jag kan sova under (nästan) vilka omständigheter som helst, men det är nåt speciellt med att sova i sin egen säng ändå. Men jag saknar redan Norrland.

...under den här veckan som jag inte bloggat, så har antalet unika besökare ökat med smått ofattbara 41% jämfört med veckan innan? Den enda slutsatsen som man kan dra av detta är väl att folk föredrar att läsa att jag inte skriver, än att läsa det jag faktiskt skriver. Ledsen att göra er besvikna, men jag är tillbaka nu ;-)




Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Kommentera här: