TV-spelsindustrin spås passera musikindustrin

2005 passerade spelindustrin som bekant filmindustrin. Nu spår konsultfirman PricewaterhouseCoopers att den även kommer att passera musikindustrin innan året är slut, och nå sin kulmen 2011, för att då vara värd... tjaa, en jävla massa. Man måste med andra ord vara bra jävla clueless om man inte väljer att hoppa på tåget nu (obs, återanknyter härmed till blandningen av engelska och svenska som jag introducerade för ett par inlägg sedan. Vänta bara tills jag börjar sär skriva med flit. Det kommer att bli phett annoying).

Detta är inte MTV. Clueless, alltså. Dom köpte tidigare i år upp Harmonix (som utvecklade förra årets i särklass bästa spel Guitar Hero II), och nu gör dom allvar i expansionen in på sin nya favoritmarknad, och investerar 500 miljoner dollar i marknaden under de följande två åren. I slutändan så hoppas jag att det kommer att innebära större utvecklingsbudgetar, och därmed bättre spel till mig.

image278
Spelindustrin ångar på i högre takt än
Samus hinner skjuta rymdpirater


Relaterad läsning:
Global videogame sales surpass music industry in 2007 - Videogamesblogger.com
Video-game sales overtaking music - MSN Money
MTV to invest more than $500 million in games - The Hollywood Reporter
MTV investing over $500 million in video games - Videogamesblogger.com



Andra bloggar om: , , , , , ,

Kommentarer:

1 Emil:

Tjo!

Tänkte bara tipsa om ett bra band. Dom har tagit ställning och ger bort sin musik gratis och sprider den enbart genom sina fans. Tycker iden är cool och jag tror att det är så det kommer att se ut i framtiden. Gå in och tanka ner och sprid vidare om du gillar det.



www.magnacartacartel.com

Kommentera här: