Tomgång

Var inte det här en nyhet förra veckan? Får i vilket fall som helst kraftiga deja vu-vibbar av varenda blogginlägg jag orkat läsa igenom. Nytt är åtminstone att dom uttryckligen använder mitt favoritord kränkt i rubriken den här gången. Men det var knappt värt att kommentera då, förutom ur kränkningssynpunkt då, och det är definitivt inte värt att slösa tid på nu. Ber om ursäkt om du anser att du slösat bort 20 sekunder av ditt liv nu. Ring mig så löser vi saken.



Dagen-efter-tillägg (söndag morgon): Religion är för övrigt en rätt så korkad sak att diskutera över huvudtaget. Det enda som man egentligen kan vara oense om är hur pass stor del av våra liv som vi vill att religion ska utgöra. Och det är väl ändå en ytterst individuell slutsats, som man lämpligast kommer fram till på egen hand, utan yttre påverkan.

Ändå försöker troende människor påverka oss andra, hela tiden. Men det är väl något typiskt för många troende - De ser sig själva som "bättre" än dem som inte tror, och de använder sin Heliga Skrift som måttstock för att döma andras handlingar. Detta trots att handlingarna inte skadar någon, eller ens berör de troende.

Det verkar nästan som att de är så pass ängsliga i sitt behov av att få bekräftelse i att de lever rätt, att de inte klarar av att någon lever annorlunda. Jag avgör i slutändan bäst själv om min själ är i behov av att räddas. Eller om jag ens har någon.

Nej, då är det faktum att människor uppenbarligen kan bli kränkta av att uttryck för olika religiösa idéer tar upp plats betydligt intressantare. Att de tar upp plats på ett nattduksbord är bara en förlängning av att man stör sig på det som försiggår i religiösa huvuden.

Ett problem med religion är, enligt mig, att dess företrädare gör anspråk på att veta Guds vilja - och med det som utgånspunkt talar om för folk hur dom ska leva sina liv. Att det nu verkar existera människor av precis motsatt uppfattning är inte ett hälsosamt tecken - tvärtom.

Nog om detta nu, tråkigare ämne får man leta efter. Kanske inte jättelänge, men ett bra tag. Ska ut i solen istället.


Tillägg 2 (söndag kväll): Inlägget var bättre i sin kortare form. Ignorera överstruket stycke ovan.

Kommentera här: